Situaţie halucinantă la spitalul din Medgidia, acolo unde un pacient cu dureri groaznice a fost trimis acasă de medicul de gardă care i-a recomandat să meargă la medicul de familie.

Totul s-a întâmplat în acest weekend atunci când un tânăr din Medgidia a mers la Unitate de Primiri Urgenţe pentru a cere ajutorul medicilor din cauza unei dureri îngrozitoare.

Articolul continua dupa recomandari

Medicii i-au făcut un analgezic şi i-au cerut familiei tânărului să îl ducă acasă şi apoi să meargă la medicul de familie, să obţină o trimitere către un medic specialist neurolog şi să meargă la consultaţie.

Totul pe baza unei presupuneri, având în vedere că tânărul nu a fost supus niciunui test, respectiv ecograf sau RMN.

Medicul de gardă a fost filmat cu telefonul de ruda pacientului, moment în care medicul i-a recomandat să îl ducă acasă şi să urmeze 'calea biletului de trimitere'.

'Nu este o urgenţă. Avem nişte reguli, nişte protocoale pentru care dăm cu subsemnatul. Trimitere de la medicul de familie pentru medicul neurolog. Cel mai probabil, durerea dumnealui este de la o hernie de disc. Nu aveţi acasă un algocalmin, un ketonal? Asta i-am făcut şi noi. Altceva nu avem ce să îi facem. Dacă nu îi trece durerea, reveniţi', a declarat medicul de gardă în conversaţia cu ruda pacientului.

sursa video: Laura Sava / Facebook