La nivel mondial, ozonoterapia este practicată la scară largă şi este apreciată de sportivi şi de vedete internaţionale.

În România, tratamentul a fost introdus în urmă cu 15 ani, iar specialişti sunt de ordinul sutelor. Făcută corect, ozonoterapia... poate îmbunătăţi substanţial calitatea vieţii.

Articolul continua dupa recomandari

Însă trebuie să vă asiguraţi că cei care realizează procedurile sunt medici certificaţi şi dispun de aparatura necesară.

Tratamentul se realizează cu ajutorul unor aparate speciale care generează ozon din oxigen de puritate şi concentraţie ridicată. Şedinţele au loc sub supraveghere medicală şi doar după un consult în prealabil.

În ţări ca Rusia, Cuba, Germania sau Italia, terapia se practică deja de zeci de ani de către mii de medici. În România, sunt în jur de 300 de specialişti certificaţi.

Pentru a nu cădea pe mâna unor neprofesionişti, pacienţii trebuie să ţină cont de avertizările specialiştilor.

"Trebuie să aibă aparate performante, pentru că depinde în medicaţia respectivă de medicaţie. Trebuie să ai un aparat care să fie dezinfectat, să fie curat, cu oxigen medicinal. Nu trebuie să faci la cineva care are maşină de ozon, pentru că în jumătate de oră, ozonul ăla nu mai funcţionează", a declarat dr. Ştefan Tiron, medic primar ortoped.

Nu este un remediu universal, dar poate preveni şi diminua anumite afecţiuni şi complicaţii.

Are efecte atât în sindromul oboselii cronice, cât şi în bolile reumatice şi degenerative, în afecţiuni hepatice şi în diabet.

"Ozonoterapia merge extraordinar de bine pe dureri. Cei care vin pentru lumbago, lumbago sciatic de obicei vin aduşi de familie pentru că nu pot să meargă de dureri. Acţionează asupra celulei roşii, hematiei..în ce sens, o încarcă mai bine cu oxigen", a explicat dr. Tiron.

Ozonoterapia este un tratament revoluţionar folosit de numeroase vedete internaţionale, cunoscut şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Specialiştii britanici au demonstrat că terapia are rezultate bune şi în cazul persoanelor supraponderale care doresc să slăbească.