Un nou caz de meningită a fost confirmat la Botoşani, în timp ce la Vaslui există doar o suspiciune, în cazul unei paciente! La numai o săptămână după ce - în Bucureşti - o adolescentă a murit din cauza acestei boli, alte două tinere au ajuns în spital, iar medicii le-au prescris deja antibiotice.

Este vorba de cazuri separate şi - spun medicii - de tulpini diferite ale bolii.

Articolul continua dupa recomandari

Primul caz de meningita a fost confirmat la Botosani. Pacienta, o tanara de 16 ani, a ajuns la spital cu dureri de cap şi alte simptome. Dupa analize medicii au pus diagnostic meningita meningococică. Adolescenta se intorsese in Romania in urma cu cateva zile.

A venit din Milano cu avionul pana in Suceava. Odata confirmata boala, autoritatile au emis o alerta internationala. Tanara locuieste cu mama in Italia si venea in vacanta in Moldova.

Si la Vaslui este ancheta epidemiologica dupa ce o pacienta de 15 ani a fost transferata in coma la spitalul de boli infectioase din Iasi. Adolescenta ajunsese la sectia de pediatrie a spitalului din Vaslui cu dureri de burta. Fata fusese internata intr+un salon alaturi de alte doua tinere.

Starea fetei s-a agravat brusc, iar medicii banuiesc ca au de-a face cu acelasi tip de meningita care a cauzat decesul adolescentei din Bucuresti, in urma cu o saptamana.

Conform ministrului sanatatii Sorina Pintea momentan nu se impune vaccinarea obligatorie pentru aceasta afecțiune. În 2017 au fost 63 de cazuri de meningită, iar 13 oameni au murit din cauza bolii.