Bilanțul gripei a crescut la 79 de morți în România. Alte şase decese au fost confirmate, anunţă un ultim bilanţ al specialiştilor.

Alte şase decese cauzate de gripă în România au fost confirmate de medici, fiind vorba despre pacienţi din judeţele Giurgiu, Teleorman, Constanţa, Cluj şi Olt.

Articolul continua dupa recomandari

O femeie în vârstă de 73 de ani, din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 31 ianuarie, potrivit CNSCBT. Pacienta aveau condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinată anti-gripal.

Un tânăr de 20 de ani, din judeţul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, şi el având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit în 24 ianuarie.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Constanţa, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal, a murit în 30 ianuarie.

Un alt bărbat, de 58 de ani, din judeţul Cluj, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 28 ianuarie, în timp ce un constănţean de 65 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 27 ianuarie. Şi aceste două victime aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinate anti-gripal.

Pe 1 februarie, o femeie în vârstă de 65 de ani, din judeţul Olt, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.

Numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon a crescut la 79.