Ne alegem cu ele din cauza slăbitului brusc. Sau a îngrăşării, sau a sarcinii. Un lucru le e clar tuturor doamnelor. De vergeturi se scapă greu spre deloc.

Colega noastră, Bianca Iacob, a strâns de la specialişti câteva remedii contra vergeturilor: de la creme, terapii cu plasmă şi seruri îmbogaţite cu colagen, până la operaţii şi tatuaje.

Articolul continua dupa recomandari

Manuela Răvescu, dermatolog: Cand tratam aceste vergeturi trebuie sa mergem spre metode care refac structura tegumentului si il ajuta pe acesta sa refaca toate straturile sale in arhitectonica cea mai corecta si il ajuta sa produca mai ales ceea ce este in cantitate mai necesara - elasten, colagen. 

Mihaela Stratulat, cosmeticiană: Noi în clinică facem mai multe tratamente, pe bază de aparate sau peelling chimic. Aprat de radiofrecvenţă şi aparatul de micro needling. Este un aparat care seamnă cu un stilou, care creează microperforaţii la nivelul dermului, cu ajutorul acelor. După tratamentul cu microace, peilea va fi lezată, roşie, dungi verticale care dispar într o săptămână jumătate, două săptămâni. Atunci când combini un tratamentul cu ace cu unul cu peeling, se va şi exfolia. Descuamarea durează în jur de 2 săptămâni.

Ca tratamentul să dea rezultate, sunt necesare 4-6 şedinţe, în interval de 3 săptămâni. Vergeturile vor fi estompate în proporţie de 80 la sută dacă sunt dobândite şi nu sunt genetice.O altă terapie este cea cu căldură.

Mihaela Stratulat, cosmeticiană: Se aplică un gel cu ultrasunete, e gelul care conduce undele de radiofrecventa la nivelul dermului. Se lucrează cu aparatul la o anumita intensitate, în funcție de gradul de sensibilitate, doar masăm cu aparatul. Se simte foarte placut. În general lucrez cu intensitate maxima pt ca nu creeaza disconfort. E o căldura plăcută. Se lucrează în jur de 15 minute pe zona. Dacă e zona mare, se ajunge la 20 minute, dacă nu sunt combinate cu microneedling, se recomanda 10 ședințe, una doua pe săptămână.

Manuela Răvescu, dermatolog: Este bine sa ne gandim ca toate aceste tratamente necesita timp - nimic nu da rezultat foarte rapid sau ceea ce da rezultat foarte rapid nu sunt de durata - dureaza chiar si luni de zile ca sa obtinem o diminuare chiar si cu 50 la suta a aspectului vergeturilor, intotdeauna, terapiile combinate dau rezultate mai bune decat terapiile folosite singular.

Cine vrea poate apela chiar şi la tatuaj - camuflaj de vergeturi.

Daniela Ciocan: Presupune introducerea unui pigment permament in piele - nu le trateaza efectiv, ci creeaza o iluzie optica. Este un tatuaj permanent, culoarea se alege in functie de pigmentului clientei, nu este deloc dureros, pielea se inflameaza putin dupa procedura - pielea devine putin rosie.

Această tehnică se poate face dacă vergeturile nu mai sunt vascularizate.

La 35 de ani, Cătălina a apelat la pigmentarea vergeturilor.

Cătălina, clientă: Asta e o varianta care ramane fixata in piele si nu mai trebuie sa imi bat capul cu creme si alte chestii in ideea in care oricum nu dispar definitiv oricat le-as trata.

Ca la orice tatuaj, este interzisă expunerea la soare timp de 2 luni. Cu aceeaşi tehnică se pot colora şi cearcănele.

În orice caz, recomandat este să mergeţi la medicul dermatolog. El vă va spune care e cea mai buna soluţie pentru pielea voastră.