Un al treilea caz de infecție cu noul coronavirus din China a fost confirmat în Franța. Anunțul a venit la doar câteva ore după confirmarea primelor două cazuri din această țară și, în același timp, din Europa.

Cel de-al treilea caz a fost confirmat tot de către Ministrul Sănătății din Franța, Agnes Buzyn. Este vorba despre un pacient care a fost internat în Paris.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit BFM TV, ministrul a transmis că pacientul e o rudă apropiată a unuia dintre cei doi pacienți diagnosticați deja cu noul coronavirus din China.

Tot vineri, ministrul Agnes Buzyn a anunțat că virusul din China s-a extins în Europa, odată cu confirmarea primelor două cazuri din țara sa.

Primul caz a fost raportat la Bordeaux. Un bărbat de 48 de ani întors din China s-a prezentat joi la un centru medical, pentru consultații. În urma analizelor, a fost internat și ținut la izolare, într-un salon special. Al doilea caz s-a înregistrat în Paris și a fost confirmat vineri seară.

Conform Ministrului Sănătății, Franța e țara europeană care a depistat primele cazuri și pentru că a implementat un sistem de testare care permite medicilor să obțină rapid diagnosticul în cazurile suspecte.