188 de cazuri de coronavirus sunt confirmate în București și Ilfov, a transmis șeful Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel. Cele mai multe cazuri sunt în Sectorul 2 al Capitalei, adică 116.

Declarațiile au fost făcute de managerul de la Matei Balș în cadrul ședinței de la Primăria Capitalei, în care s-a anunțat și testarea a peste 10 mii de bucureșteni, din 30 martie.

Articolul continua dupa recomandari

Conform medicului, dintre cei 188 de pacienți cu coronavirus în București, mai bine de jumătate sunt în Sectorul 2.

”Știm că avem un număr de 188 de persoane pozitive, dintre care în Sectorul 2 sunt 116, știm locațiile știm străzile, evident că va trebui să folosim aceste date în vederea următorilor pași care vor urma în zilele următoare. În Sectorul 3 sunt 6, în Sectorul 4 – 11, în Sectorul 5 – 3, în Sectorul 6 – 14, în Sectorul 1 – 24 și în Ilfov  14. Astea sunt datele de astăzi, ele sunt într-o dinamică alertă și, foarte probabil că mâine vom discuta de altceva.

Adrian Streinu-Cercel a avertizat că situația poate evolua în privința răspândirii coronavirusului.

“La acest moment încă vorbim de o transmitere local-comunitară. Peste o săptămână vom vorbi strict de transmitere comunitară şi lucrurile se vor schimba radical. E momentul să intervenim în această problemă”, a declarat medicul.

Șeful de la Matei Balș a recomandat primăriilor bucureștene să facă eforturi pentru a menține curate străzile orașului, prin folosirea apei hiperclorizate.