Ce știm până acum:

- pacientul român este doar purtător

- 17 morți și 650 de cazuri confirmate în Italia

- primul caz de coronavirus în Olanda

- 20 de noi cazuri în Germania

Articolul continua dupa recomandari

Ora 23.30: Bilanțul în Italia a ajuns la 17 decese și peste 650 de infecții. Pe de altă parte, 45 de persoane s-au vindecat de coronavirus în această țară.

Ora 22.45: Primul caz de coronavirus a fost confirmat și în Olanda. Este vorba despre un pacient venit recent din Lombardia.

Ora 22.30: Pacientul cu coronavirus din Gorj nu dă semne că ar dezvolta boala și este considerat doar purtător, a transmis Adrian Streinu-Cercel. Bărbatul e ținut la izolare, în condiții de maximă biosiguranță, a mai spus șeful Institutului Matei Balș.

Update - Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus a ajuns la Institutul ”Matei Balş” din Capitală. Starea tânărului de 25 de ani este bună. El este izolat de ceilalţi pacienţi, fiindu-i stabilită deja o schemă de tratament.

Un tânăr din Gorj este primul caz de coronavirus confirmat în România, miercuri seară. Medicii au decis ca pacientul, care este asimptomatic, să fie transportat la București în cursul nopții, pentru spitalizare. El a fost în contact cu ”pacientul zero”, italianul de 71 de ani, proprietar de restaurant, care a fost în România în perioada 18-22 februarie și care, la întoarcerea în țara natală, a fost și el confirmat.

Românul de 25 de ani, ”pacientul 1”, este din satul Dobrana, comuna Prigoria, iar, conform unor surse, al locui împreună cu părinții și bunicii.

Conform autorităților italiene, un al doilea italian, prieten cu primul, care a fost și el în România, a fost confirmat cu coronavirus la revenirea în țara natală. El și-a însoțit prietenul în călătoria în țara noastră.

În total, în Italia sunt peste 400 de infecții. 12 persoane au murit din cauza bolii Covid-19.

Cazurile de coronavirus s-au extins și în Germania. În doar 24 de ore, nouă pacienți au fost descoperiți în trei landuri.

”Suntem la începutul unei epidemii”, a declarat Ministrul german al Sănătății.

Norvegia a confirmat miercuri primul caz de coronavirus. În Suedia și Finlanda au raportat fiecare al doilea caz de Covid-19.