Copilul nenăscut al unei tinere însărcinate din Marea Britanie a fost supus unei operaţii revoluţionare, la Londra. Fetiţa a fost scoasă din pântece pentru a fi tratată, iar apoi a fost pusă la loc.

După operațiile care au avut succes în Belgia, acum, o astfel de intervenție a avut loc şi la Londra. Și aici, doctorii britanici au fost asistaţi de o echipă de medici belgieni.

Articolul continua dupa recomandari

Medicii le-au avut ca paciente pe Bethan Simpson, o tânără de 26 de ani însărcinată, şi fetiţa ei nenăscută. Potrivit ziarului The Mirror, doctorii au descoperit la analize, în a 20-a săptămână de sarcină, că copilul are spina bifida, un defect de închidere de os la coloana vertebrală, care îi putea provoca mari probleme de locomoţie, după naştere.

Radiografie a copilului care a fost operatVezi 3 imagini în Galerie

La 24 de săptămâni a avut loc operaţia, printr-o procedură revoluţionară, prin care copilul a fost scos din pântece, tratat, iar apoi pus la loc. Intervenţia chirurgicală a fost calificată drept o mare reuşită, iar starea de sănătate a copilului este foarte bună.

Mama însărcinată după operaţia revoluţionarăVezi 3 imagini în Galerie

"Simt în fiecare zi cum copilul meu se mişcă, nu s-a schimbat nimic. E o fetiţă specială. Fiica noastră a arătat cât de mult şi-a dorit această viaţă!", a spus tânăra mamă.

Fetiţa tinerei urmează acum să se nască în aprilie.

Astfel de operații au reușit și în România

Astfel de operații revoluționare au fost făcute și în România. Mai mulți bebeluși nenăscuți au fost operați tot pentru cazuri de spina bifida, iar intervențiile chirurgicale au fost un succes.

Primul medic din România care a făcut operații intrauterine este doctorul Hadi Rahimian, în București, încă din anul 2015.

- Acest articol a fost actualizat -