Sunt mulţi oameni care consideră că viaţa lor de familie nu are sens în lipsa copiilor. Din păcate sunt cupluri care, deşi s-au străduit să aibă urmaşi, nu au reuşit să o facă. În urmă cu nişte ani, chiar nu ar fi avut nicio şansă.

Cel mult, să adopte un copil, ceea ce nu este deloc rău. Din contră. Numai că birocraţia este atât de mare, încât doar cei cu nervii foarte tari rezistă până la finalizarea documentelor. Acum, însă, fiecare om are şansa de a deveni părinte.

Articolul continua dupa recomandari

Minunea se numeşte fertilizare in vitro şi a redat fericirea multor familii deznădăjduite de faptul că nu pot avea copii.

Gabriela, o femeie de 42 de ani devenită pentru prima oară mamă, după 11 ani de încercări nereuşite. Însă şi-a dorit atât de mult să aibă un copil, încât nimic nu i-a stat în cale.

Gabriela Niţu, mamă: Nu terminam lupta, mai continuam, poate că vârsta nu mă mai ajuta foarte multîn lupta aceasta şi mai încercam un an doi, când poate reuşeam, dacă nu, eram deja consolată cu ideea şi vom fi unul din cuplurile care nu vor avea copii. 

Gabriela a avut noroc. Ultima fertilizare in vitro a fost un succes. A rămas însărcinată cu o fetiţă, care - la naştere - a avut 2 kilograme şi 900 de grame.

Gabriela Niţu, mamă: S-a născut un pic mai devreme, n-a vrut să mai stea, dar are greutatea care trebuie şi a respirat singură şi asta e mai important.

În privinţa numelui, nu au existat dubii. După atât de mulţi ani de când visa să devină mamă, Gabriela ştia precis cum se va numi copilaşul ei.

Numele unui copil atât de aşteptat este şi ales de mult timp.

Gabriela Niţu, mamă: Ioana Maria o s-o cheme. Ioana pentru că mi-am dorit de 20 de ani o fetiţă pe care să o cheme Ioana, iar Maria pentru că mi-a dăruit-o Maica Domnului şi m-am rugat foarte mult.