Medicii au confirmat, astăzi, încă un deces provocat de gripă, la un bărbat de 62 de ani din Bihor care era internat în spital de mai multe zile şi care nu a fost vaccinat antigripal.

Astfel, bilanţul românilor morţi de gripă în acest sezon a ajuns la 29.

Articolul continua dupa recomandari

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, astăzi, că un bărbat de 62 de ani care a murit în cursul dimineţii suferea de gripă. 

Analizele au confirmat virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Pacientul era internat în spital, fiind cunoscut şi cu alte afecţiuni. 

Medicii au mai stabilit că bărbatul nu fusese vaccinat antigripal.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, astfel, la 29, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţând că suntem în pragul unei epidemii.

'În acest moment suntem în pragul unei epidemii. (...) Măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le-a transmis, pentru a fi aplicate, Direcţiilor de Sănătate Publică, se încadrează în tipicul unei epidemii. Deci acţionăm ca şi în cazul unei epidemii, pentru că numărul îmbolnăvirilor a crescut foarte mult, iar numărul deceselor a ajuns la 28', a afirmat ministrul Sănătăţii într-o intervenţie la o televiziune.