Ce trebuie să știm despre masajul cu bambus si masajul cu miere. Cele două tipuri de masaj care, dincolo de starea de relaxare şi confort pe care le oferă, pot avea efecte benefice asupra stării de sănătate.

Masajul cu bambus elimină excesul de apă din ţesuturi şi stimulează circulaţia sângelui. Masajul cu miere are două beneficii aici: pentru piele şi ajută procesul de drenaj limfatic. Ambele tipuri de masaj sunt unisex. Şi pentru doamne şi pentru domni.

Articolul continua dupa recomandari

Beţele confecţionate din lemnul dur al copacilor sunt folosite în funcţie de nevoile fiecărui client. Beneficiile sunt însă aceleaşi. Procedura stimulează circulaţia, luptă împotriva celulitei şi este recomandată celor care reţin apă în ţesuturi.

Dan Bujor, maseur: Te ajută la somn-trezire, ciclul somn-trezire. Te simţi bine după fiecare masaj pe care îl faci în ziua respectivă. După acest masaj eu scot apa din celulă, dar dacă persoana mănâncă neadecvat, mai sărat, atunci apa revine în celulă, ar trebui să aibă grijă, e ca şi cum ai face sport, eşti tonifiat, după, încep muşchii să se atrofieze.

Şi tehnica se schimbă de la un client la altul. Rapiditatea şi modul de execuţie al mişcărilor sunt adaptate, astfel încât ţesutul să nu fie traumatizat de beţele dure, din lemn.

Femeilor însărcinate li se recomandă masajul cu bambus doar după luna a patra şi numai cu acordul medicului. Procedura este contraindicată celor care suferă de afecţiuni dermatologice şi inflamatorii, probleme circulatorii sau tumori maligne

În miere regăsim vitamina A, cunoscută şi sub denumirea de vitamina pielii, dar şi vitamina C, care luptă împotriva radicalilor liberi.

Corect efectuat, masajul facial cu miere poate avea efect asemănător cu cel el exfolierii. Compoziţia densă este îndepărtată prin mişcări rapide, iar astfel se desprind celule moarte de la nivelul epidermei.

Bercu Eduard, maseur: Se ţine mâna căuş, iar efectul este similar cu cel al unei ventuze.

Continuăm lecţia şi aflăm că pentru acest tip de masaj se foloseşte doar miere naturală de tei, salcâm sau castan. Masajul cervical, pe braţe sau pe picioare îmbunătăţeşte tonusul muscular, redă elasticitate pielii, poate contribui la procesul de detoxifiere.

Acest tip de masaj este contraindicat persoanelor alergice la miere. Trebuie să mai ştiţi că preţurile pornesc de la 130 de lei şi pot ajunge până la 200 de lei pentru o şedinţă de masaj cu bambus. Cel cu miere costă în jur de 130 de lei.