E primăvară, chiar dacă nu prea pare, şi în acest sezon încep să se manifeste mai accentuat cele mai frecvente alergii. Şi atenţie la copii, în special! Strănutul des, ochii roşii, nasul înfundat din senin. La prima vedere, pare un soi de răceală. Dar dacă toate simptomele persistă mai mult de 10 zile, cel mai probabil vorbim deja despre o alergie în toată regula. Şi este momentul în care cel mai bine ar fi să vă luaţi copilul de mână şi să vă duceţi cu el direct la medic, mai ales că cei mici nu au un sistem imunitar complet dezvoltat.

Azi peste 150 de milioane de europeni au diverse alergii. Până în 2025, 1 din 2 europeni va avea o alergie.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă la începutul secolului 20 alergiile erau văzute că fiind ceva rar, acum lucrurile stau total diferit. În prezent peste 150 de milioane de europeni suferă de diverse alergii, iar specialiștii spun că până în 2025 jumătate din populația Europei va fi afectată.

Dacă unul dintre părinții biologici ai unui copil este alergic, probabilitatea că cel mic să fie alergic este de 40-50%, iar în cazul în care ambii părinți sunt alergici, probabiltatea crește la 75-80% - medic specialist

Copiii cu alergii nazale sunt de asemenea mai predispuși la infecții ale urechilor, astm sau infecții ale sinusurilor.

Studiile arată că poate dura mai mult de un an după ce pisica a fost dată afară din casă pentru că semnele alergiei să dispară definitiv.

Testele pentru alergii indică faptul că un copil este alergic la acel moment la anumiți alergeni, dar în timp lucrurile se pot modifică.

Alergiile pot provoca reacții severe de tip șoc anafilactic.