Situaţie deosebit de gravă în spitalului bucureștean Panait Sârbu cunoscut drept Maternitatea Giuleşti. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut sistarea internărilor după ce mai mulţi nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococ auriu. Analizele au arătat că doi medici şi nouă asistente din maternitate sunt purtătorii acestei bacterii extrem de periculoase.

Reporter: Domnule doctor de ce s-a ajuns la aceasta situatie?

Doru Pană, purtător de cuvânt Spitalul Giuleşti: Mi-e foarte greu să vă răspund la această întrebare. Cred ca nici Doamne Doamne nu ar putea sa ne răspundă.

Articolul continua dupa recomandari

Răspunsul reprezentantului maternităţii vine după ce la Spitalul de Urgenţă Grigore Alexandrescu au ajuns 17 bebeluşi infectaţi cu stafilococ, toţi născuţi la Giuleşti.

Doru Pană, purtător de cuvânt Spitalul Giuleşti: Diferenţa externarii din spital si internarii in alt spital este de 9 pana la 21 de zile. Dacă a fost o infecţie intraspitalicească ar fi trebuit să apara pana intr-o saptamana.

Analizele au confirmat infecţia cu stafilococ auriu rezistent la 13 dintre nou-născuţii testaţi. Mulţi dintre părinţii bebeluşilor infectaţi au anunţat deja că intenţionează să dea maternitatea în judecată.

Doru Pană, purtător de cuvânt Spitalul Giuleşti: Părinţii trebuie să-şi caute dreptatea în momentul în care există ceva clar. în momentul în care avem o dovadă certa. Personalul medical are doar obligatii in Romania. Nu exista drepturile personalului medical ci doar drepturile pacientului.

În urma controalelor, s-a descoperit că 11 cadre medicale ale Maternităţii Giuleşti erau purtătoare ale bacteriei. Acestea au fost trimise imediat la tratament şi nu vor reveni la serviciu pînă nu fac dovada însănătoşirii. Peste 80 de gravide care urmau să nască la Giuleşti au fost trimise deja spre alte spitale.