Ziua Franţei a fost sărbătorită în avans la Bucureşti. Politicieni, oameni de afaceri, investitori, sute de personalităţi au fost invitaţi la recepţia organizată în inima Capitalei, la sediul Ambasadei Franţei în România. Ambasadoarea Michelle Ramis a vorbit în limba română şi i-a urat succes Simonei Halep care sâmbătă dispută finala de la Wimbledon.

Un regal culinar a pregătit personalul Ambasadei Franţei la Bucureşti pentru recepţia de Ziua Naţională.

Articolul continua dupa recomandari

Gândit ca o pagină de gastronomie franceză cu influenţe româneşti, meniul a fost în acord cu tema evenimentului. Prietenia franco-română a fost astfel înfăţişată în cele mai delicioase forme.

”Am încercat să folosim materia primă românească şi să o transformănm în reţete franţuzeşti. Foie-gras cu dulceaţă de ceapă, ciuperci cu ouă de prepeliţă şi un caviar de mărar, un chec cu salam de struţ şi Rocquefort. Sunt şi lucruri tradiţionale şi lucruri mai puţin cunoscute”, spune chef-ul care a pregătit meniul.

Atmosfera a fost întreţinută de membrii fanfarei care au intonat atât melodii româneşti cât şi cu specific francez. Chiar şi ţinutele invitaţilor au fost în acord cu evenimentul.

Petrecerea a fost deschisă de ambasadorul francez, doamna Michele Ramis. A vorbit atât în franceză, cât şi în limba română. Iar la final a avut o urare specială.

”Nu pot încheia fără un cuvânt de încurajare pentru Simona Halep, căreia îi doresc mult succes anul acesta la turneul de la Wimbledon”, a transmis Michele Ramis.

Reşedinţa ambasadei Franţei a găzduit sute de invitaţi. Printre ei oameni de afaceri, personalităţi din mediul universitar sau politicieni. Preşedintele Klaus Iohannis a lipsit de la eveniment. Printre cei care au răspuns invitaţiei s-au numărat premierul Viorica Dăncilă si ministrul de externe, Teodor Melescanu.

Franţa sărbătoreşte duminică 230 de ani de la Revoluţia Franceză. Ca în fiecare an, evenimentul va fi marcat la Paris cu o spectaculoasă paradă militară. La Bucureşti, duminică seara va avea loc un concert urmat de un spectaculos foc de artificii.