Premierul Viorica Dăncilă a susţinut o declaraţie în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia nu reprezintă o alternativă la guvernare, deoarece textul moţiunii arată incapacitatea opoziţiei de a livra un proiect serios pentru binele ţării.

Dăncilă a precizat că nu a văzut din partea opoziţiei nicio opinie concretă, nicio iniţiativă, ci doar multe metoafore şi sloganuri, însă precizează că are încredere că românii vor şti să facă diferenţa.

Articolul continua dupa recomandari

Viorica Dăncilă, la moţiune, către opoziţie: "Doriţi puterea, dar nu aveţi nici măcar un program de guvernare"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de opoziţie pentru înlăturarea Guvernului, că este a treia oară când vine în Parlament la o moţiune de cenzură şi observă mistificarea adevărului, lipsa unei soluţii viabile, supremaţia jignirilor în faţa bunului simţ.

De asemenea, Dăncilă a întrebat opoziţia cum vrea să guverneze dacă nu au prezentat un program de guvernare.

"Am parcurs textul acestei moţiuni în speranţa că voi regăsi măcar o idee constructivă în folsul societăţii. Nu am găsit. Întregul text arată un singur lucru, incapacitatea opoziţiei de a avea un proiect serios pentru binele acestei tări. Este evident că nu reprezintă o alternativă la guvernare. Chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Nu am văzut din partea dvs nicio masura benefica pentru romani, nici o idee concreta. Am vazut insa declaratiile publice ale liderilor, multe sloganuri. Ce vor castiga romanii, sloganuri? Daca este asa, trebuie sa va asumati public si sa le spuneti romanilor, altfel ati fi facut public si programul vostru de guvernare. Amatorismul abordarii dvs. nu ma surprinde. Romanii stiu sa faca diferenţa", a declarat Dăncilă.

Vorica Dăncilă a prezentat mai multe date ale Eurostat şi INS, care ar contrazice datele prezentate în motiunea de cenzură.