Viorica Dăncilă a distribuit, astăzi, o postare ironică a lui Klaus Iohannis din anul 2014 în care actualul preşedinte se plângea că Victor Ponta, contracandidatul său de atunci, a refuzat iniţial o dezbatere electorală.

Mesajul transmis de Viorica Dăncilă, împreună cu postarea lui Klaus Iohannis, a fost unul ironic adresat actualului preşedinte.

Articolul continua dupa recomandari

"Cum e cu “atitudinea arogantă”, domnule Iohannis? Ne mai explicați o dată cum e cu “dezbaterea electorală atât de necesară și așteptată de toți românii”?", a scris Dăncilă în postarea de pe Facebook.

Viorica Dăncilă l-a provocat pe Iohannis la o dezbatere electorală, însă staff-ul de campanie al lui Iohannis a refuzat invitaţia pe motiv că 'nu ar aduce vreo clarificare, activitatea politică a amândorura fiind deja cunoscută de cetăţeni'.

La alegerile prezidenţiale din anul 2014, Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj după ce Victor Ponta, contracandidatul său de atunci a refuzat iniţial o dezbatere electorală.

"Constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile și condițiile în care ar urma să se desfășoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidați intrați în turul doi și nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea și conținutul întrebărilor.

Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României", a scris Klaus Iohannis în anul 2014.