Viorica Dăncilă l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă făcută miercuri seara. Președintele PSD l-a acuzat pe șeful statului că menține instabilitatea din motive electorale, la fel ca și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, premierul l-a somat public pe președinte să aducă dovezi concrete, după ce acesta a catalogat guvernul ca fiind corupt.

Articolul continua dupa recomandari

"Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidențiale, Klaus Iohannis, care din păcate nu și-a înțeles rolul constituțional nici după 5 ani de ocupare a funcției de președinte al României. Atitudinea domnului Iohannis nu este deloc surprinzătoare, de doi ani și jumătate se folosește de funcția pe care o deține pentru a împiedica, bloca și critica fără fundament real acest Guvern. Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituțională de mediator între partidele politice, cu cea de sabotaj. Președintele nu a înțeles nici de această dată câtă nevoie are România de maturitate din partea clasei politice, de stabilitatea instituțiilor statului care trebuie să funcționeze indiferent de interesul electoral", a declarat Viorica Dăncilă.

PSD va rămâne la guvernare

Premierul a spus că Partidul Social Democrat nu va ceda puterea, deoarece are reponsabilitatea de a duce până la capăt programul de guvernare.

"Este un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al domnului Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniștrilor. În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile și a tuturor acestor domni cu pretenții de “bărbați de stat” care, din considerente electorale, mențin instabilitate, noi ne vom continua activitatea. Vom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Și spun acest lucru nu pentru că ne ținem de scaune, așa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate față de țară și față de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, cum am promis în 2016", a transmis Dăncilă.

Iohannis, somat să aducă dovezi după acuzațiile de corupție

"Așa cum am spus de nenumărate ori, mai avem multe lucruri de făcut pentru țară, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă. La fel ca ieri, domnul Iohannis își aduce singur laude și ne garantează că România este o țară stabilă în timp ce face tot posibilul să o destabilizeze, blocând sistematic activitatea acestui guvern. Avem un președinte care a reușit contraperformanța de a bloca de nenumărate ori guvernul refuzând miniștri după bunul plac. Avem un președinte care nu a avut niciodată încredere în acest guvern și aș vrea să ne reamintim de Președinția Consiliului UE, care a debutat cu criticile domnului Iohannis și care s-a încheiat cu aprecierea tuturor statelor membre și nu numai", a mai precizat prim-ministrul.

Viorica Dăncilă a dat asigurări că, în ceea ce o privește, nu a existat niciodată niciun act de corupție și l-a somat public pe Klaus Iohannis să aducă dovezi concrete.

"Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește de la tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia “Guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii României.  Îi asigur pe toți românii că în ceea ce mă privește, nu a existat niciun act de corupție și nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea", a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă: "Acești bărbați de stat nu au înțeles că lupta e pe proiecte"

"Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Ponta, am văzut plângerile penale din partea domnului Orban și jignirile domnului Barna. Am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis. Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați de stat ai României care nu au înțeles că lupta politică e pe proiecte și nu pe cine țipă sau jignește mai tare. Dacă toți acești oameni politici care conduc acest stat și care au putere în partidele lor se poziționează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această țară, toți oamenii de bine care nu vor mai accepta vreodată astfel de cuvinte și comportamente și care vor echilibru, consens și oameni responsabili în funcțiile de conducere ale statului. Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt și vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat niciodată vreo măsură împotriva lor", a încheiat premierul declarația de presă.