Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că se va sesiza din nou Curtea Constituţională, dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza revocarea procurorului general.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader susţine că motivele de revocare a procurorului general Augustin Lazăr sunt ”mai puternice, mai evidente, mai multe decât în cazul lui Kovesi”.

Articolul continua dupa recomandari

”Eu nu cred că cineva se mai îndoieşte de faptul că trebuie luate măsuri radicale. (...) Din păcate, tot românul a văzut aceste abuzuri care ies la suprafaţă. Ştiu şi eu că preşedintele se declară mulţumit de procurorul general. Niciunul dintre noi nu ştie căror fapte i se datorează mulţumirea preşedintelui. Cred că dânsul ar putea să răspundă, dar, sigur, nu ne va răspunde”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, întrebat despre refuzul preşedintelui de a-l revoca pe procurorul general.

”Eu cred că, în măsura în care se va decide, vom sesiza Curtea Constituţională din nou pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue, nici la palierul magistraţilor, procurorilor, dar nici la nivelul celei mai înalte demnităţi în statul român, adică a preşedintelui”, a mai spus Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu va da curs cererii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, de a cărui activitate e mulţumit.