Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, senatorul Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că premierul Mihai Tudose 'pare mult mai ancorat în realităţi' şi 'pare a fi mult mai logic decât Dragnea'.

Traian Băsescu a susţinut că s-a ajuns ca 'în plină creştere economică' să se 'ajusteze prostiile economice' făcute din 2012, odată cu instalarea Guvernului Ponta, şi până acum.

Articolul continua dupa recomandari

"Mie, Tudose mi se pare mult mai aşezat, că din gura lui am auzit "nu se poate introduce impozitul pe cifra de afaceri", din gura lui am auzit "nu e nicio eficienţă să impozităm suplimentar salariile mari", din gura lui am auzit "nu merge cu impozitul global pe gospodării". Deci, Tudose care....e şahist, pare a fi mult mai logic decât Dragnea, care recită poeziile de proastă calitate pe care i le-a dictat Vâlcov. Tudose pare mult mai ancorat în realităţi şi mai dispus să-şi asume. Înţelege ce se întâmplă", a declarat Băsescu, la un post de televiziune.

Senatorul PMP a susţinut că '"nu este o creştere economică sănătoasă", ci una "bazată pe consum, nu pe investiţii" şi care "va plesni" dacă Mihai Tudose nu va lua măsuri, punctând că situaţia se va agrava în a doua parte anului 2018.

"Eu zic că în a doua parte a anului 2018. Este o evaluare personală. (...). Dacă Tudose nu ia nişte măsuri să stopeze umflarea cheltuielilor. (...). Noi am ajuns aproape la  9%  cheltuieli cu salariile aparatului de stat. 9% din PIB. Este enorm, enorm', a susţinut Băsescu.

El a opinat că, în curând, se va auzi următoarea formulare, respectiv "la fiecare zece salariaţi care pleacă mai angajăm unul".

 De asemenea, Traian Băsescu a opinat că Laura Codruţa Kovesi îşi va duce mandatul de procuror şef al DNA la final. "Da. Feelingul meu este că îşi termină mandatul", a conchis fostul şef al statului. 

Sursă: Agerpres.ro