Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, îi cere demisia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Nicolae spune că declaraţiile oficialului european din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European privind situaţia din România "au umplut paharul răbdării".

"Declaraţiile făcute ieri în cadrul dezbaterilor din <Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne> a Parlamentului European au umplut paharul răbdării. Să te declari îngrijorat de legi ce n-au produs încă vreun efect, de presupuneri şi predicţii stupide şi vădit subiective, dar să ignori cu nonşalanţă rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, întâmplate şi dovedite, asta arată că eşti nedemn de funcţia pe care o ocupi. Ce înseamnă „dreptul la un proces echitabil” când hotărârea de condamnare e dată de un judecător obligat să nu divulge inculpatului şi avocatului acestuia, o parte din probe? Ce înseamnă „dreptul la un proces echitabil”, când se aplică proceduri secrete care derogă sau chiar încalcă direct garanţiile procesuale prevăzute de Constituţie şi lege?", a scris Şerban Nicolae pe Facebook.

Articolul continua dupa recomandari

Acesta se mai întreabă retoric ce înseamnă independenţa magistraţilor când procurorii sunt subordonaţi, prin protocoale secrete, ofiţerilor de informaţii în cadrul unor echipe comune de anchetă penală, ce "paşi înainte” au fost făcuţi când sunt în fiecare an sute de persoane achitate pentru că "fapta nu există".

"Când susţii abuzurile, ar trebui să ai măcar decenţa de a nu o face din postura de prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Comisar european pentru statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale. Ar trebui să ai bunul-simţ de a nu rosti asemenea absurdităţi în Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European. Ai demonstrat că nu ai nici una, nici alta. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta. În anii ’50. Sunteţi puţini, dar în poziţii-cheie ale deciziei. O fostă procuroare, şcolită doctrinar în cei mai negri ani ai lui Ceauşescu, te aplaudă şi gândeşte ca tine în Parlamentul European. Şi mai sunt câţiva. Totuşi, de unde atâta infatuare, atâta aroganţă şi dispreţ la un socialist? Acum înţeleg de ce în ţara ta, partidul tău (Partidul Muncii) nu obţine nici 6% din voturile cetăţenilor. Ei te cunosc mai bine decât te cunosc concetăţenii mei. Te-ai acoperit deja de ruşine. Demisionează, Frans Timmermans! Urgent!", adaugă liderul senatorilor PSD.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a făcut apel la autorităţile române să "regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, el avertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei. 

Sursă: News.ro