Urnele vor fi deschise timp de 2 zile, sâmbătă şi duminică. E nevoie de câteva milioane de voturi pentru validarea referendumului pentru familie şi pentru modificarea Constituţiei.

Secţiile de votare se vor deschide la ora 7. În total, în ţară au fost organizate 18.662. Acestora li se adaugă alte 378 de secţii din străinătate.

Articolul continua dupa recomandari

Cele mai multe vor fi organizate în Italia şi Spania. În această ţară chiar s-a suplimentat numărul secţiilor. A fost deschisă o secţie în plus la solicitarea comunităţii de români din Valencia. Destul de multe secţii se deschid şi în Republica Moldova, în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Franţa.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în registrul electoral este de 18.951.721. Cu domiciliul în România sunt 18.279.534 de cetăţeni, iar în străinătate locuiesc 672.187 de români.

Aceasta înseamnă că la urne trebuie să se prezinte aproximativ 5,6 milioane de cetăţeni pentru ca referendumul să fie validat. Asta în timp ce cvorumul de voturi pentru validarea referendumului este de 4,7 milioane.