Prima femeie care intră în cursa de anul acesta pentru fotoliul de preşedinte şi-a lansat candidatura. Reprezentanta generaţiei tinere, Ramona Ioana Bruynseels, candidatul Partidului Puterii Umaniste, a terminat Facultatea de Drept şi a absolvit un program în cadrul Universităţii Harvard. 

A condus proiecte sociale, financiare şi guvernamentale pe trei continente, dar s-a întors acasă, unde vrea să contribuie la schimbarea României. 

Articolul continua dupa recomandari

La 40 de ani şi cu peste 10 ani de experianţă în domeniul bancar, universitar şi în administraţia centrală,  Ramona Ioana Bruynseels a devenit, duminică, prima femeie înscrisă în cursa de anul acesta pentru Palatul Cotroceni. 

Este din Cluj, a absolvit cursuri la Harvard şi a lăsat America pentru România: "Atmosfera aceasta de sărbătoare îmi aminteşte de cum acum 20 de ani, la noi acasă, în Cluj, a fost o mare sărbătoare. Atunci când eu am intrat la facultatea de drept. Ştiu că acum pentru mulţi a fi la o facultate nu mai înseamnă mare lucru. Însă atunci, pentru mama mea, a însemnat mult. A însemnat mult mai mult decât a sperat vreodată, atunci când punea bani deoparte ca să poată să îmi cumpere ghete de iarnă, mereu cu un număr mai mare, ca să le port şi iarna viitoare."

Cu ambiţie, cunoaştere şi devotament, candidata Partidului Puterii Umaniste la alegerile prezindenţiale îşi doreşte ca aici, acasă, să contribuie la performanţa României: "Funcţia nu îl face pe om, dar omul sigur poate face funcţia să aibî sens şi utilitate. Un om potrivit în poziţia potrivită poate schimba România în bine. Acesta este obiectivul candidaturii mele. Acesta este motivul pentru care vreau să rămân şi să muncesc în România."

Alături de ea, la evenimentul de astăzi au fost peste 1000 de oameni, dar şi familia. Mama, soţul şi cele două fiice. Pentru prima dată în România, lansarea oficială a unui candidat în cursa pentru Cotroceni a fost făcută în stil american. A inclus un spectacol de sunet şi lumini.