Premierul Viorica Dăncilă și-a actualizat declarația de avere, în care menționează proprietățile și sumele de bani deținute pe numele său și al soțului. Documentul a fost postat pe site-ul Guvernului.

Conform declarației de avere actualizate, Premierul Viorica Dăncilă are domiciliul în Videle, Județul Teleorman.

Articolul continua dupa recomandari

Proprietățile din declarația de avere a Premierului Viorica Dăncilă

Documentul menționează că prim-ministrul are în coproprietate cu soţul său, Cristinel Dăncilă, două terenuri intravilane în județul Brașov, la Predeal şi în Dolj. Tot la Giurgița cei doi soți dețin și un teren agricol.

Viorica Dăncilă mai are în coproprietate cu soțul său două apartamente, unul la Videle, în judeţul Teleorman şi altul în Prahova, la Ploieşti. Soții Dăncilă dețin o casă de vacanţă la Predeal şi o casă de locuit la Giurgiţa.

Indemnizație de peste 70 de mii de Euro ca Parlamentar European

La capitolul mașini, în declarația sa de avere Premierul spune că are în proprietate un autoturism marca Volkswagen Passat, an de fabricaţie 2014.

În document Viorica Dăncilă scrie că are şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

Cât privește situația financiară, Viorica Dăncilă are sume de bani în lei, euro şi dolari în depozite, conturi curente, fonduri de investiţii. Este vorba despre 81.110 Euro, 17.291 Dolari și 247.298 lei. Cea mai mare sumă, peste 32 de mii de Euro, e depusă într-un cont bancar deschis în 2012.

La capitolul venituri realizate în ultimul an fiscal încheiat, Premierul Dăncilă a încasat 79.932 de euro ca indemnizaţie de Parlamentar European. Soțul său, Cristinel Dăncilă a primit 343.554 de lei, reprezentând salariu de manager la OMV Petrom S.A. - Piteşti.

Declarația de avere a Premierului Viorica Dăncilă este semnată 11 iunie și poate fi accesată de pe site-ul Guvernului.