Ponta a insistat ca nu exista la acest moment o alta pozitie oficiala decat cea a Germaniei privind aderarea Romaniei la Schengen, dar ca in cazul unui vot si alte state s-ar putea alinia acestei pozitii.

"Probabil ca Olanda ar vota alaturi de Germania. Nu se pune problema sa mai cerem vot, sunt convins ca Germania, de obicei, nu ramane singura cand se pune problema de vot, ca totusi e una dintre tarile-lider ale Uniunii Europene, iar pentru Romania nu se schimba nimic daca e un singur vot impotriva sau sunt trei ori cinci. Practic, un singur vot, dreptul de veto anuntat oficial de Germania, este suficient si, din acest motiv, am considerat ca nu are rost sa incalcam uzantele europene", a spus Ponta, explicand ca atunci cand se anunta un drept de veto din partea unei tari, nu se mai merge la vot, ci pe ideea unui compromis pentru o perioada ulterioara.

"Nu mai luam in calcul un termen, pentru ca este vorba, in final, de lucruri care nu depind de Romania", a adaugat premierul.

El a mai afirmat ca a cerut tuturor ministrilor "un ton mult mai moderat"pe aceasta tema, dar a aratat ca Romania trebuie sa fie si demna.

Articolul continua dupa recomandari

Sursa: Mediafax.ro

Foto: Intact Images