S-a încheiat sesiunea parlamentară şi, în câteva luni, parlamentarii împlinesc doi ani de mandat. Perioadă în care, pentru a-şi justifica prezenţa în legislativ, mulţi dintre ei au iniţiat tot felul de proiecte de lege, care mai de care mai ciudate.

Una dintre cele mai trăsnite legi depuse în Parlament este Legea Zgomotului. Proiectul aparţine, paradoxal, unui parlamentar USR, în condiţiile în care formaţiunea politică s-a remarcat în actuala legislatură tocmai prin gălăgia făcută în plen şi în comisiile parlamentare.

Articolul continua dupa recomandari

Conform proiectului adoptat de Senat, cei care produc zgomote mai mari de 30 de decibeli pe timpul nopții sau în intervalul 14-16 pot fi amendați cu până la 1500 de lei. Legea are 2 probleme. Una ar fi că. în mod normal, electrocasnice precum frigiderul sau aparatul de aer condiţionat depăşesc limita impusă în acest proiect, iar o altă problemă ar fi lipsa unor aparate de măsurat decibelii cu care ar trebui dotată poliţia.

O lege care intră în categoria legilor trăsnite este iniţiată de deputatul PNL Daniel Gheorghe şi prevede introducere în curicula şcolară a unei materii din care elevii să înveţe despre Parlament. Tot el este iniţiatorul legii antiromânismului. După principiul "despre români, numai de bine", deputatul vrea pedepsirea cu până la 3 ani de închisoare a celor care promovează idei antiromâneşti. 

Liviu Dragnea vrea să sărbătorească pe 15 septembrie ziua gastronomiei şi a vinului, în timp ce colegul său de partid, Niculae Bădălău, vrea să celebreze pe 25 septembrie ziua dăruirii. Din aceaşi categorie, a legilor făcute uşor, fac parte şi legea privind instituirea zilei iertării, a împăcării şi a ajutorării aproapelui, ziua împotriva risipei alimentare, ziua reunirii, ziua bunicilor sau ziua vinului românesc.