Fosta şefă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman Floarea Alesu a povestit în faţa anchetatorilor DNA cum Liviu Dragnea i-a cerut să menţină în funcţii două persoane care lucrau la partid, dar erau plătite de DGASPC, unde nu s-au prezentat ani de zile la muncă.

Potrivit actelor din dosarul în care Liviu Dragnea şi fosta sa soţie Bombonica Prodana au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, fosta şefă a DGASPC Floarea Alesu a dat o declaraţie în ianuarie 2015 în care a relatat despre faptul că Dragnea ştia de situaţia angajatelor de la Direcţie care, ani de zile, nu s-au prezentat la muncă pentru că lucrau la PSD Teleorman.

Articolul continua dupa recomandari

Şefa de la DGASPC Teleorman le-a relatat anchetatorilor că a avut o discuţie cu Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, cele două angajate care figurau doar în acte şi în statele de plată, nu şi la serviciu. Acestea i-au relatat că Liviu Dragnea, care era preşedintele PSD Teleorman, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman la acea dată, le-a spus că, de fapt, vor lucra la PSD, însă vor fi înregistrate pe diverse funcţii de la DGASPC Teleorman până la data la care se va reuşi angajarea lor definitivă în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.

Alesu le-a mai spus procurorilor DNA că, în urma acestei discuţii, a fost la CJ Teleorman şi a discutat cu Dragnea, pe care l-a informat cu privire la faptul că Stoica şi Botorogeanu sunt angajate în cadrul DGASPC Teleorman şi salarizate din bugetul acestei instituţii, dar că lucrează în fapt la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

Şefa de la DGASPC a precizat că i-a menţionat clar lui Dragnea că a descoperit acest aspect în anul 2008, acela fiind şi momentul la care l-a informat pe politician.

”Dragnea Liviu Nicolae mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie, în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman…”, a mai declarat Alesu în faţa anchetatorilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, în 15 iulie, de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Dosarul în care Liviu Dragnea va fi judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual a fost trimis de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele PSD a fost pus sub acuzare în 6 aprilie în dosarul în care este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana, precum şi foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

În acelaşi dosar, în 11 mai a fost audiat şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitate de martor.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 22 aprilie, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

Secretar general al PSD la data comiterii faptelor, Dragnea a fost judecat pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, din dosarul „Referendumul” Liviu Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Sursa: News.ro