Moţiunea de cenzură a Opoziţiei împotriva guvernului Dăncilă va fi citită astăzi, în plenul Parlamentului, însă votul este programat abia săptămâna viitoare. Iniţial, citirea moţiunii ar fi trebuit să aibă loc miercuri şi votul sâmbătă, însă Opoziţia s-a opus acestei propuneri.

Premierul Dăncilă a reacţionat, arătându-se surprinsă că Opoziţia a decis amânarea citirii şi votării propriei moţiuni. 

Articolul continua dupa recomandari

Moţiunea de cenzură, citită în Parlament

Şedinţa Parlamentului, în care era programată citirea moţiunii de cenzură, a fost suspendata dupa ce au fost respinse prin vot programul si ordinea de zi cu 182 voturi "pentru" si 194 "contra".

Astfel, moţiunea de cenzură a Opoziţiei, intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" va fi citită în plenul Parlamentului azi, votul fiind programat peste o săptămână.

Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor. Votul este secret, cu bile.

Dacă moţiunea de cenzură este respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea.

Dăncilă, către Opoziţie: "Rămâneţi o adunătură de interese și ipocrizie"

"Nu faceți decât să mențineți această stare de instabilitate din care românii au de suferit. Moțiunea nu va trece, rămâneți aceeași adunătură de interese și ipocrizie care nu știe și nu poate în mod real să guverneze această țară", a declarat Dăncilă, miercuri seara.