Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, au transmis joi, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, mesaje de felicitare jurnaliştilor care îşi fac cu onoare meseria şi care au un rol deosebit în formarea şi dezvoltarea societăţii.

Liviu Dragnea a publicat joi, pe pagina lui de Facebook, un mesaj prin care îşi arată respectul „sincer” pentru „toţi jurnaliştii români care îşi fac cu onoare meseria şi se luptă, cu adevărat, pentru adevăr” şi spune că democraţia nu poate exista fără o presă liberă, dar şi că libertatea înseamnă şi răspundere.

Articolul continua dupa recomandari

„«Orice om are dreptul la libertatea exprimării opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat». Acesta este articolul 19 din Declaraţia universală a drepturilor omului, pe care cred că merită să îl evocăm astăzi, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei - un bun prilej pentru a conştientiza că democraţia nu poate exista fără o presă liberă. În acelaşi timp însă, trebuie să realizăm că libertatea înseamnă şi răspundere – o povară nobilă pe care nu oricine o poate duce. Îi respect sincer pe toţi jurnaliştii români care îşi fac cu onoare meseria şi se luptă, cu adevărat, pentru adevăr”.

Mesajul lui a fost încheiat cu urarea „La mulţi ani!”.

De cealaltă parte, prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat în şedinţa de Guvern că jurnalistul are un rol deosebit privind formarea şi dezvoltarea societăţii.

„Ziua de 3 mai are o semnificaţie aparte: de 25 de ani, este Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Jurnalistul este întotdeauna în prima linie a evenimentelor interne şi internaţionale, le relatează şi le explică, dar are şi un rol deosebit în ceea ce priveşte formarea şi dezvoltarea societăţii în care dreptul de exprimare şi libertatea de opinie sunt valori fundamentale”.

Ea le-a urat jurnaliştilor „inspiraţie, energie şi condei ager".

Ziua Mondială a Libertăţii Presei a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în 1993. Organizaţia a declarat ziua de 3 mai - Ziua Mondială a Libertăţii Presei pentru a aduce în atenţie importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Sursă: News.ro