Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a devenit liderul interimar al PSD, după ce Viorica Dăncilă și-a dat demisia. Ciolacu a spus că fosta candidată la prezidențiale a partidului nu a fost forțată să renunțe la conducere.

După ședința Comitetului Executiv al PSD, Marcel Ciolacu a însoțit-o la declarațiile de presă pe Viorica Dăncilă. După ce ea a confirmat că a demisionat, Ciolacu a susținut și el declarații.

Articolul continua dupa recomandari

"Vreau să mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru președinte. După ce colegii mei m-au ales președinte interimar, am ales secretarul general de partid, domnul Paul Stănescu", a spus Ciolacu.

El a dezmințit că Dăncilă a luat decizia sub presiune.

"Nu a fost preluată această conducere prin forţă. Dacă ar fi fost preluată prin forţă, presupun că nu ţinea CEx şase ore şi nu şi-ar fi exprimat toată lumea opinia. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte după ce ne-a ascultat şi şi-a depus demisia. Nimeni nu i-a cerut demisia doamnei Dăncilă. Cu toţii am ajuns la concluzia că trebuie resetat acest partid", a declarat noul lider.

Ciolacu va rămâne lider al PSD până la congresul partidului, despre care el a estimat că ar putea fi organizat în prima parte a anului viitor.

”În februarie o să venim în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime care să gestioneze în continuare alegerile locale şi generale, care vor urma anul viitor”, a spus Ciolacu.

El a reacționat și la faptul că Eugen Teodorovici a spus că nu și-a dat demisia.

”Fiecare are o decizie, noi am respectat statutul ad litteram. În momentul în care tot Biroul Permanent Naţional şi-a depus demisia, atunci conducerea este dizolvată şi implicit şi funcţia dânsului nu mai era validă. Nu a fost forţat”, a mai spus interimarul de la șefia PSD.

Întrebat de jurnaliști despre Gabriel Oprea, noul lider PSD a spus că nu face parte din Partidul Social Democrat.

”Gabi Oprea nu este membru PSD şi nu va fi cât sunt eu interimar”, a afirmat Ciolacu.

În vârstă de 51 de ani, Marcel Ciolacu este din Buzău și e membru PSD din 1990. Din 2012 este deputat, iar în acest an a fost desemnat Președinte al Camerei Deputaților.