Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat de presă, în care anunţă că a luat la cunoştinţă decizia autorităţilor palestiniene de a-şi chema ambasadorul de la Bucureşti, pentru consultări, precizând că este prevăzută în uzanţele diplomatice o astfel de hotărâre.

Redăm mai jos, integral, comunicatul de presă al Ministerul Afacerilor Externe:

Articolul continua dupa recomandari

"Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de decizia autorităților de la Ramallah de a-și chema pentru consultări ambasadorul de la București.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că uzanțele diplomatice prevăd posibilitatea chemării unui ambasador pentru consultări.

MAE menționează că, la acest moment, este nevoie mai mult decât oricând de un dialog politic susținut, inclusiv prin intermediul reprezentanțelor diplomatice, și de intensificarea contactelor diplomatice, în sprijinul unei abordări constructive în ceea ce privește problematica israeliano-palestiniană.

MAE subliniază necesitatea evitării oricăror acțiuni care ar putea să compromită procesul de pace. Totodată, MAE reiterează poziția principială a României privind soluția existenței celor două state, Israel și Palestina, care să conviețuiască în pace și securitate", a fost răspunsul MAE.