Klaus Iohannis va respinge propunerea PSD pentru portofoliul de vice-premier responsabil de Parteneriatele Strategice. "Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic", a precizat președintele.

Totodată, Klaus Iohannis a anunțat că va chema partidele parlamentare la consultări, pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiție.

Articolul continua dupa recomandari

"6.500.000 de români au răspuns cu "Da" la cele două întrebări de la referendum, mai exact la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns 6 milioane jumătate de români cu "Da". Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluţii am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident că ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituţie. Asta se face în Parlament în prima fază", a spus preşedintele. 

Klaus Iohannis a mai precizat că nu este de acord cu propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de vice-premier responsabil de Parteneriatele Strategice.

 "PSD nu a găsit ceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe Corlățean. Nu e suficient că PSD si-a bătut de români, îndrăznește să mi-l propună pe artizanul catastrofei la alegerile din 2014​. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic", a declarat Iohannis.

Președintele a mai spus că o moțiune de cenzură este oportună.