Preşedintele Klaus Iohannis a primit cadouri de protocol de peste 46.000 de euro în 2018. Printre acestea, este şi un ceas de mână care valorează peste 38.000 de euro.

Klaus Iohannis a primit anul trecut cadouri de protocol în valoare de peste 46.000 de euro, pe care le-a lăsat în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Articolul continua dupa recomandari

Cel mai scump fiind un ceas de mână model ScubaGraff în valoare de peste 38.000 de euro. Ceasul are curea neagră din piele de aligator, mecanism automat şi este rezistent la apă.

Şeful statului a mai primit o masă din marmură albă, cu blat detaşabil, încrustată cu pietre semipreţioase, în valoare de 2000 de euro, precum şi o cutie cu 5 sertare cu imagini din Abu Dhabi şi cristal albastru, în valoare de 1.500 de euro.

Între cadouri se regăseşte şi o tăviţă creată manual din argint de bijutierul Osvaldo Benvenuti, manufactură florentină, estimată la 400 de euro.

Preşedintele a primit un set de butoni - 3 perechi butoni din argint diverse modele poloneze, realizaţi în Polonia, în valoare de 270 de euro. Valorile celorlalte cadouri nu depăşesc 150 de euro.