Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un avertisment dur ministrului Justiţiei, Florin Iordache, legat de posibilitatea de a promova o lege a amnistierii. Şeful statului a vorbit la întâlnirea cu membri Consiliului Superior al Magistraturii.

"O lege a amnistierii care ar albi dosarele politicienilor ar fi o catastrofă pentru democraţia românească. Dacă ar exista o astfel de iniţiativă, eu m-aş opune cu toată greutatea şi puterea funcţiei prezidenţiale. Sper să nu fie cazul. Şi ca să reducem probabilitatea unui astfel de demers, am spus aceste lucruri în public, în faţa dumneavoastră, care le cântăriţi aşa cum se cuvine.", a spus Iohannis.

Articolul continua dupa recomandari

Iordache declarase, cu prilejul învestirii, că "O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost promovată de noi în campania electorală, dar o astfel de lege discutată în Parlament este de bun augur."

Potrivit președintelui, „sunt unii care chiar au impresia că lor li se cuvine să fie deasupra legii”.

„Mă refer la persoane care de regulă au poziții publice”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa președinților Camerei și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

„Președintele Camerei Deputaților e o persoană condamnată penal și cu o urmărire penală în curs, președintele Senatului e trimis în judecată pentru o minciună penală”, a declarat președintele.

„Asta e ce numesc eu circumstanțe îngrijorătoare”, a adăugat Iohannis.