Guvernul condus de Viorica Dăncilă a căzut joi, după ce 238 de parlamentari au votat în favoarea moţiunii de cenzură depuse de opoziţie, iar acum preşedintele Klaus Iohannis este în căutarea unui nou premier, totul începând cu consultările pe care trebuie să le aibă cu liderii partidelor parlamentare.

Cum necesitatea de a avea un nou premier este foarte mare, Iohannis a decis că nu mai are timp de pierdut şi i-a chemat pe liderii partidelor parlamentare la negocieri încă de vineri, 11 septembrie.

Articolul continua dupa recomandari

Iohannis este aşteptat să desemneze un nou premier

În plus, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a fost prezentat deja programul întâlnirilor stabilite pentru vineri, tocmai pentru ca liderii partidelor să-şi stabilească din timp strategia cu care se prezintă în faţa lui Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Ziua începe cu vizita liderilor PNL, de la ora 11.00, şi continuă cu vizita liderilor USR, 11.30, şi a celor de la UDMR, 12.00.

Programul va continua, din 30 în 30 de minute, cu întâlniri avute de Klaus Iohannis cu liderii PMP, Grupul Parlamentar Pro Europa, ALDE, Grupul Parlamentar al minorităţilor şi PSD.

Programul consultărilor:

Vineri, 11 octombrie 2019

Ora 11:00 - Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 11:30 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 12:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 12:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;

Ora 13:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

Ora 14:00 – Grupul parlamentar al minorităților naționale;

Ora 14:30 – Partidul Social Democrat (PSD).

Fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane.

În urma acestor consultări, Klaus Iohannis ar trebui să anunţe un nou premier care să aibă misiunea de a-şi forma propriul guvern.