Tribunalul Bucureşti îl condamnă pe Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşiului, la pedeapsa principala de 4 ani de inchisoare cu executare pentru savârsirea infractiunii de luare de mita. Decizia nu este definită.

Lui Gheorghe Nichita i se interzic şi drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia de primar) pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale. 

Articolul continua dupa recomandari

O decizie în acelaşi dosar vine şi pe numele lui omului de afaceri Tiberiu Urdareanu, care este condamnat la pedeapsa principala de 8 luni inchisoare pentru savârsirea infractiunii de dare de mita. Instanţa transmite că va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale aplicate inculpatului Urdareanu Tiberiu pe un termen de incercare de 2 ani si 8 luni.

Totodată, tribunalul a dispus confiscarea sumei de 71.214 lei de la Gheorghe Nichita, bani primiţi efectiv ca mită de fostul primar, fiind menţinut sechestrul asigurător instituit pe bunurile acestuia.

Decizia nu este definitivă.