Încă un ministru pleacă din Guvern, după cazul din Caracal! Ecaterina Andronescu a fost demisă de Viorica Dăncilă, după ce a declarat că părinţii trebuie să-şi înveţe copiii să nu se urce în maşină cu un străin. De patru ori ministru al Educaţiei, Andronescu spune că a aflat de la televizor de demisia anunţată pe Facebook de premier. 

"Eu am învăţat şi de acasă să nu mă urc în nicio maşină străină!", e afirmaţia pentru care ministrul Educaţiei şi-a pierdut funcţia. Nici 24 de ore mai târziu, premierul a făcut anunţul, printr-un scurt mesaj pe Facebook. 

Articolul continua dupa recomandari

"Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere - punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu", a fost mesajul transmis, pe Facebook, de Viorica Dăncilă.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei: În niciun moment nu m-am referit că de vină ar putea să fie părinţii Alexandrei. Sunt un om care empatizez profund cu cei care se află în dificultate şi aşa am fost toată viaţa

Acuzată de premier că a făcut o declaraţie iresponsabilă, Ecaterina Andronescu spune că a fost greşit înţeleasă. 

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei: Eu aseară chiar pe postul Antena am exprimat acest lucru şi anume: obligaţia şcolii de a-i învăţa pe cei şcoliţi să se protejeze şi ei. Sunt lucruri pe care noi în şcoală trebuie să fim obligaţi să le facem şi care se fac şi acasă. Pentru că eu de acasă, eu asta am spus. Eu am învăţat de acasă, dar cred că şi şcoala este obligată să facă lucrul ăsta 

Ecaterina Andronescu spune că a aflat de la televizor că a fost demisă. 

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei: Simţeam deja, de o vreme, o anumită tensiune. Aţi văzut că mi-a cerut şi public să schimb data de începere a anului şcolar

O idee criticată şi de ea, şi de reprezentanţii elevilor. Aflată la cel de-al patrulea mandat, Ecaterina Andronescu a fost numită ministru al Educaţiei în noiembrie anul trecut. 

Este al doilea membru al guvernului Dăncilă care părăseşte cabinetul, de la izbucnirea cazului Caracal. Nicolae Moga şi-a dat marţi demisia din funcţia de ministru de Interne după numai şase zile de mandat.