La scurt timp după întâlnirea pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o astăzi, la Cotroceni, cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, președintele USR Nicuşor Dan a scris un mesaj pe Facebook.

Acesta spune că speră că cei trei au discutat ”despre urgențele României”, enumerând câteva puncte referitoare la ”o guvernare transparentă” și ”menținerea deficitului bugetar sub 3 la sută”.

Articolul continua dupa recomandari

”Sperăm că președintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu și Ministrul Finanțelor Viorel Ștefan au discutat despre urgențele României:

O guvernare transparentă, competentă și eficientă. Menținerea deficitului bugetar sub 3% pentru a nu îndatora țara doar pentru că PSD a mințit în campania electorală. Alocarea a 6% din PIB pentru educație și sănătate și îmbunătățirea infrastructurii din cele două domenii precum și a calității acestor două servicii publice. Deschiderea șantierelor pentru autostrăzi pe tronsoanele lăsate la cheie. Educația să fie prioritatea guvernării, nu Cenușăreasa ei prin reinstalarea în funcție a foștilor directori de școli sau a unor candidați care au luat nota 2 la examen și prin repornirea fabricile de doctorate. Schimbarea filosofiei bugetare prin construirea unor bugete multianuale astfel încât guvernele să nu se mai trezească, la sfârșitul fiecărui an, că veniturile sunt mai mici decât au prognozat. Investiții în industriile cu potențial să creeze produse de valoare înaltă astfel încât România să nu rămână țara salariilor mici și a exporturilor de materii prime. Cred că Liviu Dragnea este îngrijorat în legătură cu această întâlnire și că Sorin Grindeanu ar putea pune interesele societății deasupra intereselor PSD și ale lui, personale”, a scris Nicușor Dan.