Duminică au avut loc noi alegeri prezidenţiale în România, iar Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România, este dat pe locul al treilea, conform primelor sondaje, însă acesta încă mai speră să ajungă în turul al doilea al alegerilor, graţie voturilor din diaspora.

Dan Barna ar avea de recuperat în jur de şase procente faţă de Viorica Dăncilă, care se află pe locul al doilea, conform sondajelor, iar ponderea rezultatelor din diaspora ar fi undeva la 7%.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi este greu de crezut o asemenea răsturnare de situaţie, liderul USR anunţă că "suntem optimişti. Încă se votează în alte ţări. Mulţumim diasporei pentru recordul istoric de vot care încă ne dă speranţe. Votul masiv de acolo ne dă speranţe pentru o răsturnare de rezultat".

Dan Barna se bazează şi pe "tendinţa de creştere din ultimele ore. Mulţumesc colegilor din USR şi PLUS pentru o campanie spectaculoasă. În stradă am fost doar noi, iar oamenii au apreciat asta".

Nu în ultimul rând, Dan Barna este convins că "diferenţa va fi de câteva mii de voturi, aşa că trebuie să fim foarte atenţi la numărătoare. Este o şansă foarte mare ca modernizarea României să se petreacă acum şi nu peste cinci ani".

Dacian Cioloş, liderul PLUS, l-a felicitat pe colegul său pentru rezultatul obţinut şi anunţă că "acest rezultat arată că USR a devenit o forţă principală în politica din România".

Deşi Viorica Dăncilă este favorită să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Dacian Cioloş este convins că "rezultatul de astăzi ne arată că PSD se duce spre istorie. USR şi PLUS au destin comun şi pot construi pe încrederea aceasta".