Congresul USR se desfășoară sâmbătă, eveniment ce are ca scop desemnarea prezidențiabilului partidului. ”Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a spus liderul Dan Barna în discursul său, care a primit aplauzele sălii.

La Congresul USR, unul dintre momentele cheie a fost discursul șefului formațiunii, Dan Barna.

Articolul continua dupa recomandari

Liderul USR a spus că partidul său a pornit pe un drum care are ca punct final schimbarea modului de a face politică în România.

”Oricât de neverosimil este acest drum, după 3 ani putem spune că noi am reuşit ceva ce foarte puţini au crezut că se poate întâmpla. Am arătat că se poate, am arătat că oamenii obişnuiţi care nu au mai făcut niciodată politică pot crea un partid, pot intra în parlamentul unei ţări, că pot deveni vocea relevantă într-o ţară. (...)Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a declarat Dan Barna.

Șeful USR a vorbit și despre intrarea sa în politică.

”Povestea noastră este povestea tuturor românilor care au ales să nu mai stea deoparte. Povestea mea a început tot acum 3 ani. era de Paşte, a sunat telefonul, era Dacian Cioloş, care m-a întrebat dacă vreau să mă alătur echipei de la Ministerul fondurilor europene. Mă gândesc că de la acel da, vag, năuc şi de la acest discurs înaintea voastră au trecut 3 ani.Şi nu eram un om care a făcut politică. Eram un antreprenor, construisem şi conduceam una din firmele care se ocupă cu fondurile europene în România şi aveam o viaţă confortabilă. După perioadă în care am făcut parte din guvernul tehnocrat mi-am dat seamă că nu mai pot face parte din viaţa mea obişnuită.  Am acceptat acea provocare şi am intrat în USR. În 2016 am devenit deputat de Sibiu iar în 2017 voi m-aţi ales preşedintele partidului”, a spus Dan Barna.

Dan Barna e unul dintre cei 4 candidați care vor să fie prezidențiabilul USR. În cursă mai sunt Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu. Congresul USR se desfășoară la Teatrul Național din București.

Sursa: News.ro