Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 se va reuni în şedinţă pe 23 ianuarie, pentru a adopta raportul final.

"Pe 23 ianuarie o să discutăm raportul final. În acest moment, raportul este finalizat în proporţie de 90%, mai trebuie să se uite pe el câţiva colegi din comisie. În mare parte sunt valabile concluziile din raportul parţial de astă-vară pe care noi l-am votat în comisie. Am mai adus nişte completări - propuneri legislative - şi coroborări de probe, ce am mai primit între timp, declaraţii de martor şi documente. Avem anexat la ce s-a discutat în vară probatoriu, care se va anexa la raportul final, toate hârtiile pe care ne bazăm plus declaraţiile de martor. Uşor-uşor încercăm să definitivăm poziţia noastră cu privire la tot ce am audiat şi ce am văzut ca acte", a declarat joi, preşedintele comisiei de anchetă, Oana Florea.

Articolul continua dupa recomandari

Florea a adăugat că raportul, după ce se discută în comisie şi se votează, va fi transmis Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor care vor stabili o dată când urmează să fie prezentat în plenul Parlamentului.

"Aşteptăm să înceapă sesiunea ordinară. Cred că undeva în februarie va fi prezentat raportul în plen", a mai menţionat Florea.

Raportul parţial al Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a fost adoptat pe 6 septembrie 2017. Membrii comisiei indicau în document că s-au constatat acţiuni concrete ale instituţiei prezidenţiale reprezentate de Traian Băsescu şi ale Guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Băsescu.