Birourile Permanente reunite au aprobat, marţi, solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea privind începerea unei anchete a Comisiilor de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, prin care să se verifice termenii în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat şi bugetul asigurărilor sociale din august şi noiembrie 2016 de către Guvernul Cioloş.

"Scopul anchetei este verificarea condiţiilor în care s-au realizat rectificările bugetelor de stat, mijloacele anchetei, audierea tuturor persoanelor implicate, care pot furniza informaţii şi clarificări pe acastă temă", a afirmat deputatul PSD Marcel Ciolacu.

Articolul continua dupa recomandari

Dragnea anunţă că ancheta se va concentra asupra procedurii şi veridicităţii datelor care stau la baza celor două rectificări bugetare 
pozitive ale Exectuviul condus de Dacian Cioloş.

“Mâine vom avea un Birou Permanent reunit pentru a repartiza la Comisiile de buget-finanţe din Cameră şi Senat cele două ordonanţe de rectificare bugetară din anul 2016, cea din august şi cea din 23 noiembrie. Pentru că până astăzi aceste ordonanţe nu fuseseră repartizate la Comisiile de specialitate. O să le cerem Comisiilor de specialitate buget-finanţe, înainte de a întocmi raportul, să se constituite în comisii de anchetă şi să facă o anchetă asupra procedurii şi asupra veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări pozitive”, a precizat Liviu Dragnea.

Amintim că Liviu Dragnea a anunţat că ar fi descoperit o gaură de 10 miliarde de lei în bugetul pe 2017.