Premierul britanic nu va mai putea conduce guvernul după ieșirea Marii Britanii din UE, cel mai probabil, iar Moscova se bucură văzând Europa fracturându-se, a comentat vineri Mircea Geoană, fost ministru de Externe, după Brexit.

”Este o veste care face înconjurul lumii, care face ca reacția piețelor internaționale să fie extrem de severă. Nu văd cum premierul David Cameron poate rezista în funcția pe care o deține azi. E un eșec cu consecințe catastrofale, nu are cum să continue în a conduce guvernul Marii Britanii”, a comentat Mircea Geoană, fost ministru de Externe, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Articolul continua dupa recomandari

Diplomatul este convins că în aceste momente, Rusia se uită și se bucură de cum se fragmentează Europa.

”Vor fi decizii extrem de complicate pe care Bruxelles și Berlin vor trebui să le ia, Europa se schimbă. E ca și cum ai pierde dintr-o navă principalele motoare ale ambarcațiunii. Mă gânesc la bucuria pe care Moscova cred că o are astăzi, văzând Europa fracturându-se”, a apreciat Geoană.

De asemenea, ”lucrurile sunt severe, consecințele nu vor întârzia să apară. E un vot care fracturează Marea Britanie extrem de mult. E o decizie colosală, ca și implicație”, a mai spus fostul ministru de Externe.