Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, susține că "a dat drumul la analiza" privind Ordonanța de Urgență pe Legile Justiției. "Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile şi în a şaptea s-a odihnit, deci mai aveţi puţintică răbdare", a comentat oficialul.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că "a dat drumul la analiză" în ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind legile justiţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Întrebat cât va dura aceasta, Ciorbea a răspuns: "Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile şi în a şaptea s-a odihnit, deci mai aveţi puţintică răbdare".

Cât despre urgenţa modificărilor, Avocatul Poporului a spus că se analizează şi acest aspect. El a ţinut să menţioneze că nimeni nu are dreptul să pună presiuni asupra Avocatului Poporului.

"Staţi liniştiţi pentru că în modul cel mai serios vreau să analizăm această situaţie şi chiar rog pe cei interesaţi şi de la Parchetul General şi de la adunările procurorilor şi din alte părţi care vor să ne aducă argumente, le stăm la dispoziţie cu cei doi, trei oameni care lucrează în acest domeniu, alţii nu avem, deocamdată", a spus Ciorbea.

Întrebat dacă sunt şi alte acte normative, precum Ordonanţa 114, asupra cărora să sesizeze CCR, Ciorbea a spus că Ordonanţa 114 este destul de serios analizată chiar de coaliţia de guvernare în Parlament  şi că a înţeles că se vor aduce modificări.

Avocatul Poporului a mai spus că Ordonanţa 114 conţine "aspecte mult prea tehnice" asupra cărora a vrut să lase specialiştii să se pronunţe.