Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată de către magistraţii instanţei supreme în dosarul despăgubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în care prejudiciul depăşeşte 60 de milioane de euro.

Fostul preşedinte al ANRP Crinuţa Dumitrean şi vicepreşedintele instituţiei Sergiu Diacomatu au fost condamnaţi la şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare, în timp ce omul de afaceri Dorin Cocoş a primit o condamnare de trei ani şi o lună de închisoare cu executare.

Articolul continua dupa recomandari

Decizia instanţei nu este definitivă.

Magistraţii au pronunţat, de asemenea, decizii de achitare pentru ceilalţi inculpaţi din acest dosar - Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan, Ionuţ Florentin Mihăilescu şi Lăcrămioara Alexandru, care erau membri ai Comisei pentru Stabilirea Despăgubirilor de la ANRP.

Miercuri, 27 iunie, Alina Bica a fost dată în urmărire generală după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea ei la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. 

(sursa)