Mai sunt patru luni până când muzica electronică va răsuna în Cluj-Napoca! Festivalul Untold 2019 aşteaptă sute de mii de petrecăreţi şi anul acesta. Iar hotelierii din zonă profită din plin şi au crescut considerabil preţurile la cazare. Spre exemplu, un apartament într-un hotel de lux, situat în apropiere de Cluj Arena, costă câteva sute de euro pe noapte. Un pic mai accesibile sunt camerele din campusurile studenţeşti.

Tinerii dornici de distracţie nu vor rata nici anul acesta cel mai mare festival de muzică electronică. Pentru Untold 2019, au început să-şi rezerve un loc de cazare încă de anul trecut. Iar hotelurile din zona stadionului Cluj Arena sunt cele mai căutate.

Articolul continua dupa recomandari

Şi pentru că cererea e mare, şi preţurile sunt pe măsură. Pentru un apartament, petrecăreţii vor scoate din buzunare câteva sute de euro.

GABRIEL MĂRCUȘ, director hotel: Momentan, suntem undeva la 70 la suta grad de ocupare, dar rezervarile continua sa vina, saptamanal. Estimam ca, intr-o luna de zile, vom fi la suta la suta grad de ocupare. Preturile la cazare incep de la 520 de euro in sus, in functie de tipul de apartament si in functie de conditiile pe care le solicita.

Evident, există soluţii şi pentru cei mai puţin pretenţioşi. Ce-i drept, mai departe de stadion.

Chiar dacă nu este un hotel de lux, preţurile sunt de festival. Cei care vor să vină la Untold 2019 pot găsi cameră dublă, cu mic dejun inclus şi parcare gratuită, cu aproape 800 de lei.

DANIELA DUNCAN, reprezentanta unui hotel: Avem deja aproape 50 la suta grad de ocupare. Inca mai incape lume. Oferim cazare, mic dejun inclus, o sa fie deschisa si teras ala vara, mancare, restaurant.

Organizatorii festivalului au închiriat şi două campusuri studenţeşti, cu peste 10.000 de locuri disponibile.

Peste 700 de camere sunt disponibile in perioada festivalului in caminele universitatii de medicina veterinara. Acesta sunt dotate cu frigider, televizor si aer conditionat. Pretul este de 2.800 de lei pentru patru nopti. Iar rezervarile se fac doar pe site-ul oficial untold, nu si direct la universitate.

Al doilea cămin este mai accesibil. O cameră cu patru paturi este mai ieftină aici cu 1.000 de lei. Dacă vreţi să veniţi la festival, trebuie să ştiţi că sunt şi clujeni care vă pot găzdui, contra-cost, în propriile locuinţe. Sau puteţi căuta un loc de cazare prin aplicaţia Adoptă un Untold-ist.