Producătorul Harvey Weinstein, premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love” (1998), a fost concediat de compania sa, The Weinstein Co, la care era copreşedinte, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală care i-au fost aduse recent de mai multe femei, între care actriţa Ashley Judd, informează Reuters, citat de News.ro

După această decizie, compania va fi condusă de fratele lui Harvey Weinstein, Bob Weinstein, care avea funcţia de copreşedinte, şi David Glasser, COO.

Articolul continua dupa recomandari

Consiliul de administraţie al companiei a luat decizia ”în lumina noilor informaţii despre comportamentul lui Harvey Weinstein care au apărut în ultimele câteva zile”. Compania a făcut anunţul concedierii copreşedintelui printr-un comunicat de presă, precizând că acesta a fost informat cu privire la această decizie.

Ashley Judd și Rose McGowan, printre victimele lui Weinstein

După ce actrița Ashley Judd a povestit, pentru New York Times, că în urmă cu 20 de ani a avut o întâlnire cu Weinstein într-o cameră de hotel din Beverly Hills, unde el a întrebat dacă poate să-i facă un masaj sau dacă ea ar dori să îl privească în timp ce face duş, o altă actriță a recunsocut pe Twitter că a fost una dintre victimele lui Weinstein.

Rose McGowan a potat, pe Twitter, o fotografie cu ea la vârsta de 20 de ani cu următorul mesaj: 'Aceasta este fata care a fost rănită de un monstru. Aceasta este tânăra pe care ați rănit-o cu tăcerea voastră'.

 

 

În octombrie anul trecut, vedeta din filmul 'Charmed' a dezvăluit că a fost victima unui abuz sexual din pareta unui producător de film, fără a-i dezvălui indetitatea.

Un purtător de cuvânt al lui Harvey Weinstein nu a răspuns la solicitarea de a comenta concediera acestuia.

Compania de producţie Weinstein Co a anunţat, vineri, că Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, s-a retras din activitatea sa, pe termen nedeterminat, în urma articolului apărut joi în New York Times, potrivit căruia producătorul ar fi încheiat opt acorduri pentru a evita procese cu femei pe care le-ar fi hărţuit pe parcursul a trei decenii.

Compania Weinstein Co a mai comunicat că desfăşoară o anchetă internă.

NY Times a publicat joi un articol cu titlul „Decades of sexual harassment accusations against Harvey Weinstein” (Decenii de acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa lui Harvey Weinstein) în care a fost inclusă şi o declaraţie a producătorului.

El îşi cerea scuze pentru faptele sale: „Îmi dau seama că felul în care m-am purtat cu oamenii cu care am muncit în trecut a cauzat multă durere şi, sincer, îmi cer iertare pentru asta. Chiar dacă încerc să mă îndrept, ştiu că am un drum lung de parcurs”.

După aceasta, Weinstein a ameninţat că va da în judecată New York Times pentru defăimare.

Câştigătoare a unui premiu Oscar, actriţa Brie Larson a scris pe Twitter: „Ca de obicei, sunt alături de curajoasele supravieţuitoare ale hărţuirii şi agresiunii sexuale. Nu este vina voastră. Vă cred”.

„Femeile care au ales să vorbească despre hărţuirea lui Harvey Weinstein merită admiraţia noastră. Nu este amuzant şi nici uşor. e curaj”, a scris Lena Dunham, creatoarea şi protagonista serialului „Fetele/ Girls”.

Harvey Weinstein şi fratele lui Bob au înfiinţat, în 1979, compania Miramax. În 2005, ei au vândut-o şi au pus bazele The Weinstein Company.

Producătorul este căsătorit cu designerul Georgina Chapman. Weinstein a produs sau a distribuit filme recompensate cu Oscar precum “Shakespeare in Love” şi “Chicago”. Între filmele pe care le-a mai produs se numără „The English patient” (1996), „Malèna” (2000), „Gangs of New York” (2002), „Fahrenheit 9/11” (2004) şi „Django Unchained” (2012).

Sursă: News.ro, Daily Mail