Cum eliberăm dulapul de zecile de tricouri, fustiţe, rochiţe inutile și ne simplificăm alegerile matinale? Conceptul de garderobă capsulă este din ce în ce mai apreciat. Sunt din ce în ce mai multe doamne care apelează la el. Acum, ce conţine cu adevărat o garderobă capsulă e greu de stabilit, depinde de designer, de stilul personal, dar sunt şi cateva piese care se regasesc în sugestiile tuturor.

Moda se schimbă foarte repede. La fel şi preferinţele purtătoarelor. Ce este în trend în acest sezon, anul viitor nu se mai poartă. Şi atunci ce facem? Simplu-ne aerisim şifonierul.

Articolul continua dupa recomandari

Renunţăm la lucruri şi păstrăm o colecţie restrânsă de îmbrăcăminte, bijuterii şi accesorii care pot fi purtate în diferte combinaţii.

Diana Dumitrescu: Am avut o garderobă capsulă şi încă port anumite piese de atunci, care sunt nişte piese care nu îşi pierd farmecul în timp. Şi dacă ar trebui să ies până la piaţă tot stau şi mă uit în şifonier de trei ori şi zic "cu ce mă îmbrac?". Oricum, aleg un trening sau ceva foarte comod, cred că toate ne confruntăm cu treaba asta la un moment dat, face parte din farmecul general al femeilor, să ne plângem că nu avem cu ce să ne îmbrăcăm.

Elena, Mandinga: Suntem artişti şi într adevăr, schimbăm foarte multe ţinute, dar ştii, ţi se mai pune pata pe câte o ţinută şi zici "băi, aş mai purta-o o dată dacă aş mai avea ocazia" sau poate e foarte preţioasă, foarte scumpă şi tinzi să spui că nu poţi să o porţi doar o dată.

Şi atunci. ce ar trebui să conţină, mai exact, garderoba capsulă?

Catalin Botezatu: Ca şi femeie ar trebuie să nu îţi lipsească o rochie neagră, un pantof stiletto, un deux pieces foarte elegant pe care îl poţi acecesoriza cu diverse bijuterii, că vine iarna, o cizmă, dacă e iarnă, categoric mănuşi, un pulover, un pantalon de schior pană, ciorapi, vorbim de garderoba mică.

Dar, pentru că moda nu iartă pe nimeni, nici domnii nu sunt scutiţi de la ora de fashion:

Catalin Botezatu: Ca bărbat ştii cum spun femeile, ai cu ce să te îmbraci de anul trecut. Nu. Şi bărbaţii trebuie să se îmbrace elegant ca şi femeile, să aibă jeans, pentru iarnă vorbind, o jachetă, o vestă, o jacehtă lungă cu glugă pentru că vin sărbătorile, un smoking, un sacou de mătase, cu guler de catifea pe care îl putem asocia într-un loc elegant cu pantalon negru, dacă locul este mai puţin elegant, cu un blug.

Cât despre stilul domnilor:

Cătălin Scărlătescu: Casual tot timpul. O singură dată în viaţa mea am fost la o nuntă îmbrăcat în frac şi toate doamnele sărite de 35 de ani, toate erau leşinate şi am zis, băi , nu mă mai îmbrac aşa. La costum sunt senzaţional, arăt ca un politician, interesant fantastic, dar pe mine lăsaţi-mă la tunica mea de bucătar şi la gecuţă, oricare ar fi.

Dinu Maxer: De obicei hainele mi le achiziţionez din concedii, mă gândesc cămaşa aia, merge cu ăla? Tot timpul fac altfel de asocieri.

Aşadar, să recapitulăm. Mergem acasă, deschidem larg uşa dulapului sau a dressingului, le scoatem pe toate şi le împărţim în două teancuri. Ce dăm de o parte şi ce păstrăm.

Iar pentru sezonul rece- notaţi: jachete călduroase, maletele negre, nude şi albe, sacoul negru, o pereche de jeansi, una de pantaloni din stofă şi fireşte o cămaşă.