A început nebunia pe litoral. Cu două săptămâni înainte de startul sezonui estival, se face de zor curăţenie şi se pun la punct detaliile pentru petreceri. Cele de pe nisip sau de pe scenele fierbinţi din cluburi. Sunt pregătite şi festivaluri gastronomice. Cherhanalele vin cu reţete care să-i cucerească şi pe turiştii străini. 

De câteva zile, la malul mării, sunetul valurilor este întrerupt de târnăcoapele muncitorilor. Nici în restaurante nu e timp de pierdut. Anul acesta, Vama Veche rămâne în topul preferinţelor turiştilor.  

Articolul continua dupa recomandari

Patronii sunt bucuroşi că au agendele pline şi le-au făcut deja program oaspeţilor. 

MARIANA ADAMOV, proprietar pensiune: Pot face excursii pe mare, pot vizita Hagienii, un sat foarte frumos în apropiere.

Barmanii ştiu ce îi aşteaptă şi pregătesc reţete şi pentru cei care... nu vor să rateze petrecerile din cauza durerilor de cap de la... prea mult alcool. 

ALEXANDRU POP, barman: O să facem un gin tonic, puţin mai light, de vară, ne aşteptăm clienţii ca după atâta băutură să bea şi ceva mai light.

În nordul litoralului,  muncitorii montează deja scenele pentru festivalurile de muzică care vor da startul sezonului 2019. În minivacanţă, peste 50. 000 de oameni sunt aşteptaţi pe litoralul românesc, iar turiştii sunt... de peste tot. 

IOLANDA NANU, hotelier: Mai aşteptăm rezervări, pentru că în acest moment, gradul de ocupare este de 60%. Avem rezervări din toate colţurile lumii, dar foarte multe din Turcia. 

Pentru iubitorii de muzică, distracţia începe în Mamaia, pe 27 aprilie, cu festivalul Sunwaves şi continuă în cluburile de pe plajă, vreme de patru nopţi. Sunt aşteptaţi 25 000 de turişti, dintre care 8000 din Marea Britanie, Germania, sau Franţa.

INES CHIRIAC, reprezentantul unui club din Mamaia: Vor fi patru zile de petreceri, cu invitaţi speciali. Pe 27 Fat Joe, pe 28 îl vom avea pe Ja Rule, iar pe 29 este Valeron Live .

Cine vine la mare doar pentru gustul sărat al preparatelor proaspete din peşte, trebuie să se pregătească pentru un festin culinar. 

IULIAN ADEM, chef: Vom avea o gamă largă de grilluri, burgeri, coaste , peşte din toate oceanele pământeşti.

Cum anul acesta minivacanţa de Paşte se va prelungi cu cea de 1 Mai, primii turişti sunt aşteptaţi chiar din seara zilei de 25 aprilie. 

CORECȚIE: Materialul video al acestui articol conține o eroare. Doamna Iolanda Nanu, hotelier, a fost menționată în mod greșit sub numele Aura Voiculescu, manager restaurant. Eroarea a fost corectată în textul acestui articol.