Manelistul Florin Salam a fost ameninţat cu moartea, după ce a cântat o melodie compusă de el, la o petrecere a unor interlopi din Iaşi. Zeci de mesaje au apărut pe facebook, la mai bine de două săptămâni după izbucnirea scandalului.

Manelistul Florin Salam a stârnit revolta unei familii de romi din Iaşi după ce a compus o melodie intitulată "Să dispară indienii". Fiind dedicat clanului Corduneanu, cântecul a condus inclusiv la o serie de ameninţări publice între interlopi, totul culminând cu o tentativă de incendiere a unei vile, dar şi cu dosare penale pentru ameninţare, scrie adevărul.ro. 

Articolul continua dupa recomandari

Manelistul Salam a scăpat de furia interlopilor după ce şi-a cerut scuze. Cântăreţul de manele Florin Salam s-a pus rău cu interlopii de etnie romă din România în urmă cu câteva săptămâni, după o petrecere privată dedicată lui George Cristea, luptător de MMA, şi lui Bebe Cămătaru, membru al clanului cu acelaşi nume. Un apropiat al lumii interlope, Cristea, cunoscut sub numele de „Boxieru”, l-a apelat video pe cumătrul său, Costel Corduneanu, liderul interlopilor din Iaşi, dedicându-i melodia cântată live de manelistul Salam. 

Florin Salam, ameninţat cu moartea, după ce a cântat o manea

"Să dispară indienii, unde apar Cordunenii", era versul principal al acelui cântec, devenit, ulterior, viral pe Internet. Considerându-se jignit de versurile compuse pe loc de Florin Salam, interlopul Jean Mărăraşu, zis Brăileanu, membru al unei familii ţigăneşti din Iaşi, l-a ameninţat în mod direct pe manelist. Brăileanu, care în urmă cu doar câteva săptămâni a atacat un şofer în plină stradă cu sabia, şi-a arătat nemulţumirea faţă de Salam prin intermediul unor filme postate pe Facebook şi Youtube. 

Primul a fost filmat acum două săptămâni şi a fost vizionat de aproape 100.000 de persoane. În respectiva filmare, Brăileanu l-a ameninţat pe Salam că îi va turna "două, trei sticle de vin în cap", amintindu-i că se vor întâlni în perioada următoare. 

De asemenea, interlopul ieşean a cerut ţiganilor din România să-l pedepsească pe manelist când se vor întâlni: "Când te duci în Canada cânţi la ţigani, la Brăila când te duci, Florine, cânţi la ţigani, la Galaţi când te duci cânţi pentru indieni, la Constanţa, Bucureşti, peste tot, cânţi majoritatea pentru noi. Vreau să ajungă live-ul ăsta în toată ţara şi să ne spui şi nouă opinia ta. Ne-ai cântat şi nouă, toată viaţa ne-ai cântat. Cum ai ajuns tu la concluzia să dispară indienii, să dispară ţiganii?", a spus Jean Brăileanu, care a cerut tuturor ţiganilor din ţară să îl tragă la răspundere pe Salam.

"Nu te gândeşti şi tu că mai cânţi la o nuntă, că ai şi tu 40 de ani, iei bătaie la vârsta asta?", e un alt mesaj de ameninţare. Cel mai grav însă a apărut pe facebook: "Salam esti mierlit, de noi. Rog toți țiganii sa dea share, ce ne face sclavu de salam, care l-au crescut țiganii, rușine sa îți fie javra mică."